Bericht uit OASE, okt 2020

Sinds april 2020 is Louise von Barsewich lid van het LeiderschapsTeam in ICF Oase. Graag wil zij zich voorstellen en vertellen over hun jaarlijkse week van bidden en vasten.

Een taak van mijn activiteiten is het aansturen/bijwonen van de gebedsbijeenkomsten. Dat vind ik erg belangrijk. Elke maandagavond en zondagochtend voor de dienst kunnen we gelukkig weer samen gebedstijd hebben. En in november hopen wij opnieuw onze week van bidden en vasten te houden. 

Bidden en vasten… twee woorden die wij heel soms gebruiken. Ik denk dat de meesten een duidelijk beeld hebben bij het woord bidden, tenminste voor zichzelf. Bij het woord vasten wordt het alweer anders. Voor mij is vasten alsof je de gebeden onderstreept. Dat gebeurt ook als je met velen bij elkaar komt om samen de Heer te zoeken. En dat is nodig in deze dagen, want: wat wil de Heer voor onze gemeente? Waar wil Hij ons op iets wijzen wat wij nog niet opgemerkt hebben? Vooral nu, in deze tijd, waar zoveel niet meer zo gaat als voorheen, hebben wij nieuwe inspiratie en creativiteit nodig om de groep moslims te bereiken die ons zo aan het hart ligt.

Wij kijken uit naar deze week van bidden en vasten, die ons nog meer met elkaar zal verbinden en onze liefde voor elkaar en voor de Heer zal versterken. Wilt u voor de voorbereiding van deze week bidden?

Tekst van de dag

En daarna komt dit: “Heb uw naaste lief als uzelf.” Er zijn geen geboden belangrijker dan deze.