deurcollecte, 29 november 2020

projectomschrijving

Hiv/aids maakt veel slachtoffers in Zuid-Afrika. Er zijn veel kinderen die door aids beide ouders verloren. Als er geen grote broer of zus is om op terug te vallen, zijn deze wezen aan hun lot overgelaten en zwerven ze over straat met alle gevolgen van dien. Sun City is een opvanghuis voor deze wezen. De kinderen krijgen te eten en begeleiding tot volwassenheid. De staf en kerkelijke vrijwilligers geven lichamelijke en geestelijke zorg. Ook gaan de kinderen naar school. Zonneschijn in hun leven!

waarom dit project?

Al sinds 2004 zijn onze kerken betrokken bij dit project in Zuid-Afrika. De lokale kerken konden de last van de hiv/aidsproblematiek niet dragen zonder hulp van buitenaf. De Zuid-Afrikaanse overheid was aanvankelijk erg terughoudend. Gelukkig is dat laatste wel veranderd, maar dat neemt niet weg dat de opvang en begeleiding van (half)wezen nog steeds nodig is. In Zuid-Afrika zijn ongeveer 2,2 miljoen hiv/aids wezen. Bijna 20% van de mensen van 15-49 jaar is met hiv besmet.

impact

Kinderen krijgen onderdak, voeding en onderwijs. Hun kans op een menswaardige toekomst wordt zo vergroot.

Tekst van de dag

Onderwerp u dus nederig aan Gods grote macht, dan zal Hij u op de bestemde tijd verheffen.