Nieuws van Jafeth en Conny, april 2021

Er wordt fanatiek heen en weer geslagen over de tafeltennistafel. De tafel staat in de hangaar, naast een drietal vliegtuigen. Daar op het vliegveld, werken zo’n twaalf lokale medewerkers en zes piloten en monteurs uit Amerika, Nederland en Argentinië. Er wordt veel gelachen. Jafeth haalt de kwartfinale, maar uiteindelijk worden de expats ingeblikt door de lokale werkers die iedere lunchpauze oefenen. Zowel een van de expats als een van lokale werkers vertelt iets over zijn achtergrond en overtuiging.

Ruim een jaar is het team van piloten en monteurs nu aan de slag. Zij kregen te horen dat er in een dorp verderop tien NGO’s aan het werk zijn die erg geholpen zouden zijn met een nieuwe landingsbaan. Dat ‘verderop’ is 12 minuten vliegen maar ruim 8 uur rijden in de zomer en onbereikbaar in de winter. Zo ontstaan er nieuwe kansen om geïsoleerde mensen te bereiken.

Jafeth en Conny waren voor een kort verlof in Nederland en zijn met hun (inmiddels drie) dochters teruggekeerd. De geboorte van Norah op 8 januari ging voorspoedig. Ninte en Naomi zijn bijzonder trots op hun zusje. Ook in Centraal-Azië werd de geboorte gevierd. Conny: ‘Ook hier kwam de kraamvisite op gang. Gelukkig hebben we de uitgebreide maaltijden wat af kunnen houden, maar beschuit met muisjes is hier natuurlijk ondermaatse gastvrijheid.’

Als thuisfrontcommissie kijken we terug op een geslaagde wijnactie in december. Bij het ophaalmoment was Conny ook zelf een poos aanwezig. Er is een record aantal dozen wijn verkocht, wat resulteerde in een mooi bedrag van € 2292,-. Via deze weg iedereen bedankt!

Zaterdag 28 augustus hopen we voor de zesde keer de inmiddels bekende sponsor wielertocht te organiseren. Dit jaar wordt er een tocht van circa 250 kilometer gefietst door Nederland.

Wil je meedoen? Neem contact op via onderstaand mailadres.

Groet van de thuisfrontcommissie.

thuisfrontjc@gmail.com

Tekst van de dag

Wees niet eigenzinnig, maar heb ontzag voor de HEER en ga het kwaad uit de weg. Het zal je sterken als een medicijn, het verkwikt je lichaam.